Rätt svar ska vara:
CIA, Harry S Truman och 1947

Soldater från väst = Inte östtyska Stasi eller Sovjetiska KGB mfl.
Jobbar i lönndom = spioner
Smög bakom ridån i öst = spionerandet på Sovjets sida av järnridån är väl vad man mest förknippar det kalla kriget med även om CIA har haft sina smutsiga fingrar i flertalet statskupper och liknande sedan det grundades.
Nu hör de allas röst = Kan har varit missvisande men syftar på att de mer eller mindre spionerar på hela världen med övervakning. Över 1 miljon människor jobbar för CIA såsom officers, agents och privata firmor mm. Visserligen är NSA mer inriktad på just avlyssning och så men de tre första styckena borde lett till CIA mer än det sista stycket leder tankarna till NSA.

Det är ju mina avsedda svar som i slutändan är de svar som gäller.