Dagens gåta: Bleker

——————————————————————————————–

Rätt svar på gårdagens gåta är Radium. Ra är ju en gud och Ra är även Radiumets förkortning i det periodiska systemet.

Inget rätt svar kom in.

1 stilpoäng ger jag till FridaF för hennes svar: ”Gud kan vara något man dyrkar. En dyrk används för att öppna ett lås utan nyckel. Om man vill öppna ett lås utan att man har en nyckel kanske man försöker öppna någon annans hemliga lås. Man är alltså en tjuv som försöker stjäla någon annans saker. Ett föremål som många stjäler är kopparledningar. Svaret är alltså koppar!”

1 stilpoäng ger jag även till violen för hennes motivering: ”Gud är Kung = Rex = finländskt företag som säljer valla = flourvalla är aktuellt nu eftersom det som biverkan kan ha astma osv. Även om vallan också innehåller kol kallas den flourvalla och svaret är därför flourförening (PFC).”

—————————————————————————————————

Idag blev luckan försenad på grund av en långfika med en vän. Resterande dagar publiceras luckan när som helst mellan 18:00 & 20:00 eftersom jag kommer att vara hemifrån en hel del.