Dagens gåta: Jättehård

———————————————————————————————-

Rätt svar på gårdagens gåta var kvarts. Quarts-ur har väl alla hört talas om. Quarts uttalas i dagligt tal som kvarts.

1 poäng till Elny för rätt svar.

1 stilpoäng till FridaF för sin motivering: ”Ur översatt till engelska är watch. Watch kan också betyda titta om man översätter till svenska. Titta eller se är något som man gör med sitt öga. Öga på latin heter oculus och oculus är en öppning i en kupol. En kupol har en form som liknar ett halvt klot. Ett ämne som liknar ett klot är fulleren. Fulleren är gjort av kolatomer så grundämnet som söks är kol.”

—————————————————————————————————

Sen lucka. Jag vet. Vad jag inte visste i förväg var att den skulle bli sen. Dock har jag ju satt som mål att publicera den senast 20:00. Mvh Boa